O fermă construită pe acoperișul unui mall din Tel Aviv duce agricultura la un alt nivel

Comments (0) Pamant, Responsabil TV

Un mall plin de viață din centrul orașului Tel Aviv vine cu cele mai noi şi spectaculoase tendinţe – dar nu doar în domeniul modei, așa cum ne-am aștepta. Această tendință în creștere ţine de alt domeniu – agricultura urbană. Pe vârful acoperișului celui mai vechi mall din Israel, Centrul Dizengoff, agricultorul israelian Mendi Falk a construit o fermă hidroponică fără sol – și mai mult – o platformă de sensibilizare și de educare a locuitorilor orașului cu privire la agricultura urbană.

Ferma Dizengoff este prima fermă comercială din Tel Aviv și, de când și-a plantat primele semințe, cu mai puțin de doi ani în urmă, a ajuns să producă 10.000 de produse pe lună, pe tot parcursul anului. Ferma produce 17 variații diferite de legume și ierburi, cum ar fi busuiocul, roșiile, menta, kale, castraveți și ceapă. Spațiul încorporează două sere cu 750 de metri pătrați de spațiu pentru agricultură, dar geniul real se află în metodele hidroponice.

Fără a avea nevoie de sol, legumele cresc de două ori mai repede, în timp ce se utilizează mai puțină apă și terenuri în comparație cu procesele agricole tradiționale. În plus, produsele sunt 100% organice și fără pesticide. Alături de aceasta, Falk a reușit, de asemenea, să construiască o grădină urbnaă comunitară. Împreună, aceste proiecte au reuşit să crească gradul de conștientizare cu privire la modul în care agricultura urbană poate avea un impact cu adevărat pozitiv asupra mediului nostru, a calității alimentelor noastre și a obiceiurilor de consum – inclusiv practici mai sănătoase și durabile din punct de vedere economic.

Ceea ce este şi mai impresionant este faptul că produsele sunt vândute în acelaşi mall, printr-un sistem inedit. Standurile nu au vânzători și se bazează pe sistemul de onoare și pe o casetă de colectare pentru plată. Proiectul a avut un succes neaşteptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close