Opt lucruri pe care nu le ştiai despre pisicile sălbatice

Comments (0) Animale

pisicile salbatice
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Hello, Kitty! Pentru aceia dintre noi care trăiesc în orașe şi s-au obişnuit cu pisicile de casă poate fi incredibil că aceste animăluţe drăgălaşe provin dintr-o specie de feline care iubesc vânătoarea şi care au instincete foarte puternice. Iată câteva lucruri pe care nu le ştiaţi despre pisicile sălbatice.

  1. Pisicile sălbatice ajung până 11 până la 30 de lire sterline, acestea având aproximativ de două ori mărimea unei pisici de casă, deşi cozile lor sunt mai scurte, la numai 4 la 7 inch lungime.
  1. Cu toate acestea sunt foarte adaptabile și trăiesc în habitate diverse, cum ar fi pădurile, mlaștinile, deşerturile, și chiar zonele suburbane, acestea sunt retrase și nocturne și, astfel, nu se văd foarte des. Dina cest motiv fotografiile cu pisici sălbatice sunt destul de rare şi spectaculoase.

pisicile salbatice

  1. Chiar dacă pisicile sălbatice pot ataca şi o pradă mare, ele preferă mai ales iepurii de câmp. După cum este adevărata lor natură felină, pisicile sunt vânători desăvâşiţi.
  1. Solitară și teritorială, femelele nu împărtășesc teritoriul cu nimeni, deși teritoriile masculilor de multe ori se suprapun. Masculii, de obicei, îşi rezervă de la 25 la 30 de mile pătrate de teritoriu, în timp ce femelele au aproximativ cinci mile pătrate.
  1. Pisicile sălbatice au o varietate de vizuini pe teritoriul lor; o vizuină principală, ca un adăpost peșteră sau piatră, și apoi diverse alte structuri mai mici pentru adăpost când aceștia se află la depărtare de aceasta.
  1. De la vârsta de 11 luni, puii sunt daţi afară de pe teritoriul mamei.

pisicile salbatice

  1. În timp ce populațiile de pisici sălbatice au scăzut dramatic în multe zone, în secolul al 20-lea, din cauza comerţului cu blană, legile internaționale protejează acum această specie și numărul lor au revenit în mod semnificativ.
  1. Acestea fiind spuse, frumoasele feline sunt încă ucise de către braconieri pentru blana lor. Și, la fel ca cele mai multe creaturi din natură, distrugerea habitatului lor natural de populația umană persistă ca una dintre cele mai mari amenințări speciei.

 

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>