Până în 2030, toate autobuzele din Los Angeles vor avea emisii zero

Comments (0) Oameni, Pamant

autobuze cu emisii zero

Los Angeles a retras din circulaţie ultimul autobuz diesel în 2011, însă se pare că a fost doar începutul. Potrivit unui raport recent din LA Times, liderii de transport din oraș lucrează pentru atingerea unui obiectiv de 100% autobuze cu emisii zero până în 2030. Da, înseamnă că autobuzele electrice sau hidrogenul nu vor fi doar regula în 13 ani – vor fi singurele tipuri de autobuze pe șosea.

Acest lucru este foarte interesant. În timp ce ne bucurăm de evoluții precum modelul Tesla 3, administratiile oraşelor din SUA au fost destul de consecvente în lupta pentru o reducere nu doar a dependenței de combustibili fosili, ci și a dependenței de mașină. Și autobuzele electrice oferă o lovitură dublă în această privință.

Criticii vor susține fără îndoială că 2030 este departe. Dar este adevărat că o tranziție atât de mare va trebui să înceapă acum, așa că putem aștepta ca o mare parte din autobuzele LA să fie electrice în viitorul nu prea îndepărtat. Iar această schimbare va accelera doar tendințele generale de regândire a infrastructurii rutiere, care au luat cu asalt lumea întreagă.

Deja, 20% din vânzările de autobuze noi în China sunt electrice și Londra trece la rândul său, la un sistem de transport în comun cu autobuze care au emisii zero.

În acelaşi timp, mare parte din administraţiile locale atât în SUA, cât şi în Europa, au început să se centreze pe dezvoltarea unei infrastructuri pentru biciclete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close