Patru fraze pentru a-i da putere copilului tău

Comments (0) EU

educare copii

Cu toate că nu poate părea întotdeauna așa, copiii tăi într-adevăr te ascultă. Ei vor absorbi fiecare cuvânt al tău, chiar și atunci când nu crezi că sunt atenți. Cei mai mulți dintre noi folosesc aceste cunoștințe pentru a limita lucrurile rele pe care le aud. Este nevoie doar de un singur cuvânt sau un fragment de bârfă care se repetă la un profesor preșcolar pentru ca noi să învățăm această lecție. Ne vom strădui mult să nu lăsăm cuvintele noastre să polueze mințile copiilor noștri, și cu siguranță nu vom folosi niciodată limbaj care să îi demoralizeze. Cât de des, totuși, suntem conștienți de folosirea cuvintelor pentru a ajuta la dezvoltarea lor?

Iată 4 moduri de a face exact acest lucru:

”Este dezamăgitor să iei o notă mai mică decât deobicei, dar a fost doar un test de ortografie.Hai să facem o sesiune extra de studiu înainte de următorul test pentru a ne asigyra că te vei descurca mai bine.”

Din păcate, copilul dumneavoastră este obligat să experimenteze un eșec în viața lui. Ajută-l să privească greșeala lui în perspectivă când o face. Obiceiurile încep să se formeze șocant mai devreme , și poate fi dificil să renunțe la acestea – așa că acum este momentul pentru a-i învăța modalități sanatoase de a face față dezamăgirii. Validați-i sentimentele – el știe că a greșit , și pretinzând că el nu a greșit îl va face să se simtă confuz  și va fi mai puțin probabil ca el să aibă încredere în cuvintele tale. Ajută-l să nu se descurajeze amintindu-i că regresul său este doar temporar și a fost un eveniment singular. Testul său de ortografie eșuat nu îl condamnă la o viață de analfabetism. În final, plănuiește un mod de a-l readuce pe drumul cel bun. Să sperăm că acest lucru va deveni un obicei, iar eșecurile sale de adult vor fi doar pietre, mai degrabă decât puncte de oprire.

„Am văzut că l-ai ajutat pe acel copil mic care dorea să se joace cu tine. Ai fost atât de răbdător și calm.”

Copiii sunt creaturi concrete, tactile, multora le este greu să primească un compliment venit din inimă atunci când este abstract. Totuși, dacă îi oferi un exemplu, este mai mult probabil să înțeleagă și să valorifice trăsătura pe care o preamărești și să repete același comportament mai târziu. Să-i spui fiicei tale că este deșteaptă este un lucru minunat. Să remarci că a citit un întreg capitol al unei cărți, totuși, poate fi mult mai eficient.

„Ce poți face pentru a-ți fi mai ușor să nu îți uiți mâine geaca?”

Când copilul tău repetă aceeași greșeală de mai multe ori este ușor să devii frustrat. Totuși, transmițând acest lucru copilului dumneavoastră prin amenințarea cu pedepse sau prin întrebarea acestuia cum poate fi atât de uituc va adăuga doar anxietate și rușine problemii.  Prin întrebarea a ce poate face diferit și prin ajutarea ei de a implementa o soluție, îi oferi o șansă să își rezolve problema. În loc să o faci să se simtă rușinată, o ajuți să își dezvolte abilități de rezolvare a problemelor. Prin re – încadrarea situației, îi schimbați rolul ei din a fi problema în a fi cea care rezolvă problema. În loc să se simtă ca o persoană care creează probleme, se vasimți deșteaptă și independentă. Prima ei idee s-ar putea să nu funcționeze, dar asta este o oportunitate bună de a construi elasticitate – insistă asupra problemei, iar ea se va simți și mai împlinită atunci când o va cuceri.

„Jack face o treabă atât de bună prin împărțirea cu prietenii săi în ultimul timp. Suntem atât de mândri!”

Deseori, părem să credem că urechile copiilor noștri nu ne aud atunci când vorbim cu alți părinți. De fapt, ceea ce aude că spui despre el unui alt adult poate avea un impact uriaș. Când îi faci complimente copilului tău, este posibil să creadă că spui acele lucruri doar pentru a-l face să se simtă mai bine. Ceea ce te aude că îi spui unui alt părinte, totuși, are o greutate mai mare. Este mult mai probabil să fie încrezător că este adevărat ceea ce spui. Gândește-te cum funcționează acest lucru în viața proprie. Dacă prietena ta ți-ar spune că noua ta tunsoare arată uimitor, te-ai putea simți flatată, dar dacă ai auzi-o spunându-i asta surorii sale, te-ai simți mult mai bine.

Toți credem că copiii noștri sunt cele mai minunate mici ființe de pe pământ, și majoritatea dintre noi încearcă să le spună asta regulat. Folosește una dintre aceste metode pentru a te asigura că complimentele pe care i le spui copilului tău au un impact puternic asupra lor. Te vei bucura că ai făcut acest lucru atunci când vei întâlni femeia tânără capabilă și sigură care va deveni cândva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni
Căsătoriile pe Skype, ultima modă în vremea Coronavirusului

Noul coronavirus a provocat nu numai o pandemie de proporții globale, ci și schimbări sociale la care nimeni nu s-ar...

Close