Perseidele vor face anul acesta cel mai spectaculos eveniment la care ai asistat

Comments (0) Univers

evenimente astronomice

Tuturor ne plac evenimentele astronomice, mai ales ploile de meteoriţi. Anul acesta Perseidele vor fi cele care vor face spectacol pe cer. Fenomenul este mult mai bine cunoscută din anul 1992 şi data viitoare când va mai avea loc va fi în anul 2026. Stelele căzătoare sunt vizibile începând cu data de 17 iulie. Se pare că în noaptea de 24 august au căzut aproximativ 100 de meteori pe ora. Dacă încă nu ai planuri sau vrei să îţi faci unele noi, acest eveniment poate fi perfect.

O modalitate bună prin care te poţi pregăti pentru acest eveniment este să găseşti un loc departe de lumini artificiale şi de surse de poluare. Dacă vei sta într-u întuneric complet, vei putea vedea cel mai frumos spectacol.

Din fericire, nu vei avea nevoie nici macare de telescop, deoarece ploaia de meteoriţi este vizibilă cu ochiul liber dacă te îndepărtezi de oraş şi de lumina artificială. Vei avea nevoie şi de nişte gustări, o pătură pentru picnic, o pătură ca să îţi ţină de cald şi bineînţeles câţiva prieteni.

De dată asta, spectacolul va fi extraordinar în comparaţie cu alte daţi. Motivul îl reprezintă o cometă care aruncă bucăţi şi fragmente în atmosfera Pământului. Acestea se apropie de Pământ datorită atracţiei gravitaţionale cu o viteză de 160000 de kn pe ora, ceea ce creează fricţiune şi astfel ele iau foc.

Acest eveniment va mai avea loc peste 10 ani. Aminteşte-ţi că stelele ce par a se îndrepta spre pământ în această perioada nu sunt altceva decât bucăţi de comentă care cad. Acest eveniment ne arată că există lucruri frumoase şi în afară planetei noastre. De asemenea, este ocazia perfectă de a ne reaminti cât de fragile suntem. O cometă ne-ar putea distruge întreagă civilizaţie, aşa că e bine să vedem şi o bucată de piatră care creează un spectacol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close