Povestea incredibilă a lui Bear, câinele care salvează urși koala

Comments (0) Animale

bear dog saves koala

Cu câteva luni înainte ca pandemia de coronavirus să devină o problemă globală, toți ochii erau îndreptați către Australia, unde incendiile de vegetație distrugeau zilnic case, habitate unice pe planetă și ucideau sute de oameni și animale. Urșii koala s-au numărat printre cele mai vulnerabile specii, însă un câine maidanez s-a dovedit a fi salvarea acest mici animăluțe.

Potrivit BBC, Bear este un câine devenit maidanez după ce familia lui l-a părăsit ca urmare a faptului că avea un comportament pe care veterinarii îl numesc „obsesiv-compulsiv”. Însă faptul că Bear era foarte agitat și mereu pus „pe treabă” l-a ajutat foarte mult în găsirea urșilor koala din pădurile australiene năpădite de foc.

Până acum, Bear a găsit peste 100 de urși koala aflați în diverse stări. Unii dintre ei erau răniți, alții înfometați, iar cei mai mulți dintre ei se refugiaseră pur și simplu din cauza focului, ei având nevoie de ajutor în condițiile în care habitatul lor dispăruse odată cu incendiul.

Potrivit specialiștilor australieni, Bear va rămâne „angajat” al autorităților și se pregătește deja pentru următorul sezon de incendii de vegetație. Sezonul 2019-2020 de incendii a distrus în Australia peste 18 milioane de hectare și a nimicit aproximativ 10.000 de clădiri. Ecologiștii estimează că mai mult de 8000 de urși Koala au murit din cauza incendiilor.

 

Comments are closed.

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close