Primul parc subteran din lume

Comments (0) CSR, Pamant

Primul parc realizat în subteran urmează să fie construit într-o fostă stație de tramvai, iar New York City este locația ideală pentru acest lucru.

Terminalul de tramvai Williamsburg Bridge se află sub zona de est a metropolei New York și nu a mai fost utilizat încă din anul 1948. Deși au trecut șase decenii de pustietate, acest spațiu se află într-o stare bună, ba chiar având un design deosebit cu numeroase linii de tramvai ce se întâlnesc și se despart, geamuri amplasate strategic în tavan și pietre unice. Pentru arhitectul James Ramsey, o simplă privire aruncată la terminalul abandonat a fost mai mult decât suficientă pentru a vizualiza o reîncarnare a spațiului: un minunat parc subteran.

Acest proiect ambițios poartă numele de Lowline, iar deschiderea oficială a acestuia este preconizată în anul 2018. Așadar, cum vor putea plantele și copacii să se dezvolte într-un mediu închis și întunecos? Lumina soarelui va pătrunde prin geamurile amplasate strategic în tavanul spațiului, astfel încât razele să ajungă direct la plante. Ramsey, alături de partenerul său, Dan Barasch, este de părere că în perioadele în care soarele bate direct, nici nu va fi nevoie de electricitate pentru a lumina parcul. Pentru a demonstra faptul că proiectul este realizabil, echipa a creat un prototip la scală reală în anul 2012 într-o casă abandonată.

Proiectul Lowline s-a dovedit a fi un succes încă din anul 2011, atrăgând atenția numeroșilor sponsori prin campania de promovare realizată pe platforma Kickstarter. De asemenea, proiectul a captivat-o și pe actrița Lena Dunham, care consideră că aceasta este o viziune de viitor.

Deși câțiva ani ne despart de deschiderea Lowline, există deja o comunitate formată în jurul acestui concept. În încercarea de a crea parteneriate de succes, Lowline a organizat programe prin care studenții din zonă sunt invitați să realizeze propriul design pentru acest parc. Simultan, a fost creat Lowline Lab, un spațiu pentru comunitățile de oameni pasionați care își pot expune dispozitivele tehnologice utile în captarea și reflectarea energiei solare.

Lowline este o idee îndrăzneață care presupune transformarea unei stații de tramvai de mult neutilizată într-o oază verde de relaxare pentru comunitatea locală – viitorul n-a arătat niciodată mai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close