Sănătate: De ce copilul meu nu mănâncă?

Comments (0) EU

Sănătate: De ce copilul meu nu mănâncă?

Unul dintre cele mai frustrante lucruri pentru un părinte este acelă că copilul nu mănâncă.  Auzim multe despre mâncatul excesiv, dar ce se află nîn spatele unui copil care nu mănâncă sau nu mănâncă destul? Haideţi să vedem unele din cele mai comune motive pentru care nu mănâncă copilul dvs.

  1. Creştere încetinită

În jurul vârstei de 2 sau 3 ani, creșterea copilului mic incetineşte, iar apetitul o urmează. Nu este o coincidență faptul că acest lucru este chiar în jurul momentului în care începe mănâncatul pretenţios. Acest lucru este valabil și pentru copii de vârstă școlară care sunt cultivatori de echilibru și al căror apetitu rămâne relativ constant .

  1. Pretenţios la mancare

Este normal pentru copiii mici să fie mâncători pretenţioşi, deoarece aceasta fază este parte a fazei de dezvoltare prin care trec aproape toţi copiii. Adulții pot face această fază mai dificilă pentru copii prin sâcâirea lor să mănânce, mituirea cu desert, sau prin privarea de  privilegii ( sau alimente ), în cazul în care nu mănâncă.

  1. Prea multă presiune

Cercetările arată că, copiii care sunt împinși să guste mâncarea sau să ia o altă muşcătură pot mânca mai puțin bine și mai puțin sănătos.  Sau pot face exact invers, să-şi mărească apetitul şi să mşnânce prea mult. Pentru copiii care sunt în faza de alegere a mâncării, a pune presiune asupra lor ar putea să le închidă apetitul.

  1. Alergie la alimente

Unii copii nu mănâncă bine, în special dacă sunt alergici la mai multe alimente. Cu mai multe restricții potențiale alimentare și limitări de dietă, acești copii pot fi plictisiţi de dieta lor de zi cu zi și să mănânce mai puțin bine.

  1. Textură sensibilă

Unii copii pot fi bănuitori de anumite texturi, cum ar fi produsele alimentare siropoase , umede sau alunecoase , și să le evite. Alții ar putea fi sensibili la aspectul sau mirosul de mâncare . Sensibilitățile la alimente pot limita dieta, ceea ce duce la o alimentație și nutriție sărace.

  1. Umplerea cu gustări

Când copiii se umplu cu gustări îşi umplu automat şi stomacul. Acest lucru poate duce cu ușurință la consumul slab la mese. Capcana cu aceste gustări este lipsa sau limitarea în jurul valorii de nutrienți.

  1. Mâncare dezordonată

Copiii şi adolescenţii pot încerca să reducă mâncarea pentru a pierde în greutate, urmându-şi colegii, un experiment, sau pentru că ei au o nemulțumire în ceea ce priveşte corpul lor.Mâncarea dezordonată, cum ar fi sărirea peste mese sau dieta, pot conduce la o tulburare de alimentaţie. Conform unui studiu din 2011 publicat în Archives of General Psychiatry , ratele de tulburări de alimentație, printre peste 10.000 de adolescenți cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, au fost : anorexie 0,3 % ; bulimie 0,9 % ; chef  de a mânca 1,6 % ; sub prag anorexie 0,8 % ; și tulburare sub – prag chef de a mânca de 2,5 %.

  1. Distrageri

Copiii sunt ușor distraşi de televizor sau de jucării la masă, iar acest lucru în cele din urmă ar putea avea un impact negativ asupra mâncatului. Este cel mai bine să lăsaţi copilul să se ​​concentreze pe produsele alimentare și să mănânce la masă – el se poate juca sau se poate uita la TV mai târziu.

  1. Prea obosiţi să mănânce

La sfârșitul unei zile lungi, unii copii sunt prea obosiţi ca să mănânce. Acest lucru poate fi adevărat în cazul unui tânăr atlet şi unui copil mic, sau copilului care a avut o zi plină de evenimente și școală. Vestea bună e că cei mai mulți copii sunt buni la a face diferenţa în consumul lor de alimente, atunci când o masă este mai mică decât stelară, ceea ce înseamnă că vor mânca mai mult la următoarea masă sau gustare.

  1. Boli

Atunci când copiii sunt bolnavi ei tind să mănânce mai puțin bine, în principal din cauza apetitului redus. Acest lucru nu este, în general, o îngrijorare, deoarece apetitul revine atunci când copiii încep să se simtă mai bine.Împiedicarea deshidratării este cel mai important aspect al gestionării bolii la copil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close