Şase motive pentru care ţânţarii preferă să muşte anumite persoane

Comments (0) Animale

tantarii
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Dacă ţi se pare că sângele tău e mai dulce pentru ţânţari, există câteva explicaţii ştiinţifice pentru acest lucru, iar înțelegerea a ceea ce atrage insectele poate fi utilă pentru a le evita.

Studiile arata ca 20 la suta din oameni sunt deosebit de irezistibili. Iată cum funcţionează ce li se pare delicios ţânţarilor.

  1. Îmbrăcăminte

Poate că nu v-aţi fi aşteptat la asta, dar ţânţarii îşi reperează vizual victimele. Atunci când purtăm culori închise (bleumarin, negru) sau roşu, este mai uşor să fim detectaţi.

  1. Tipul de sânge

Ţânţarii de tip femelă au nevoie de proteine ​​din sângele nostru pentru a face de ouă. Deci, nu e de mirare că unele tipuri de sânge pot fi mai de dorite decât altele. Cercetările au constatat, de fapt, că persoanele cu grupa 0 sange se dovedesc a fi de două ori mai atractive pentru ţântari decât cei cu sânge de tip A.

  1. Dioxidul de carbon

Țânțarii pot simţi dioxidul de carbon de la până 160 de metri distanță. Astfel, cu cât mai mult de expirăm, cu atât mai atractivi suntem. De asemenea, e clar că oamenii voluminoşi expiră mai mult aer.

  1. Căldură și transpiraţie

Țânțarii sunt sensibili şi la alte mirosuri în afara de dioxid de carbon. Astfel, ei îşi pot detecta victimele după mirosul de acid lactic, acid uric, amoniac și alți compuși emiși în sudoare. Cantitatea acestor elemente în transpiraţia noastră depinde de factori genetici.

  1. Parfumul şi bacteriile pielii

Unele cercetari au aratat que le tipul și cantitatea de bacterii de pe pielea cuiva poate juca un rol important în atragerea sau respingerea ţânţarilor. Carcasa noastră dermică este în mod natural plină de tot tacâmul de vietăţi microscopice care creează un parfum distinct. Aceasta explică şi de ce cele mai multe ori ţânţarii ne muşcă de glezne şî de picioare.

  1. Berea

Cine s-ar fi gândit că ţânţarilor le place berea? Ei bine, un studiu care a pus împreună persoane care au consumat bere şi persoane car enu băuseră bere a demonstrat ştiinţific faptul că aceste insecte sunt mult mai atrase de cei care consumă bere.

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>