Cum arată insectele sculptate din bambus, create de un artist din Japonia

Comments (0) Animale

insecte din bambus

În cea mai mare parte, insectele nu primesc mereu recunoașterea pe care o merită: ele nu sunt numai dăunători, ci chiar joacă un rol imens în polenizare și pot fi într-o bună zi o sursă alternativă de proteine ​​și alți nutrienți pentru un număr mare de oameni. Lista talentelor ascunse ale insectelor poate continua.

Între timp, va trebui să-i lăsăm pe artiști precum Noriyuki Saitoh din Japonia să ne ajute să apreciem detaliile mai fine ale insectelor, așa cum se poate vedea la Lustik.

ecoarta bamboo insecte

Saitoh, care sculptează insecte de dimensiuni reale cu bambus, pare a fi cel mai interesat să surprindă detaliile esențiale despre cum arată aripile sau antenele, tocmai pentru a da acea impresie de dramă liniștită de insecte. Saitoh explică abordarea sa minimalistă:

Deoarece nu pregătim specimene și replici, măsurăm cu strictețe dimensiunile [generale] și acordăm prioritate aspectului, impresiilor, caracteristicilor și simțurilor, mai degrabă decât proporțiile create exact … realitatea ca o lucrare care se naște dacă subțiem elementele și lăsăm loc pentru imaginație.

E remarcabil; de obicei, auzim cât de bun este un material din bambus pentru structurile de construcție: bambusul este “oțelul verde” ușor de modelat în forme flexibile și inovatoare și se reînnoiește rapid.

ecoarta insecte din bambus

Există o renaștere modernă a bambusului, iar aici, Saitoh se concentrează pe scară mică, creând bucăți care, la prima vedere, par destul de reale.

Insectele nu sunt cele mai populare lucruri preferate de oameni pentru a fi privite îndeaproape, dar un specimen de bambus poate fi o modalitate de a renunța la ideea oarecum irațională de “scârbă” despre insecte. Este o măiestrie impresionantă aici, adăugând încă un exemplu la lista de lucruri uimitoare care pot fi făcute din acest material natural, versatil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close