Sfaturi pentru supermarketuri şi restaurante pentru a preveni irosirea mâncării

Comments (0) Campanii Sociale, CSR

Sfaturi pentru supermarketuri pentru a preveni irosirea mâncării

Aici aveţi cîteva sfaturi pentru magazinele alimentare pentru a preveni irosirea mâncării. Majoritatea acestor idei au fost găsite la HiSbe (How it Should be) în Brighton. Ei au pus „datoria înaintea profitului” şi sunt „într-o misiune de a sparge tiparul, prin punerea clienţilor, angajaţilor şi furnizorilor pe primul loc.”

  1. Oferiţi legumele mai vechi ca mâncare pentru animale

Nu mai sunt la fel de proaspete fructele şi legumele? Atunci oferiţi-le ca mâncare pentru animale.

  1. Discount

Dacă produsele s-au apropiat sau au trecut de data expirării (sau nu mai arată foarte bine), sunt, de obicei, încă delicioase şi sigure de consumat. Deci i-aţi putea informa pe clienţi şi le-aţi putea vinde cu un discount într-un colţ separat.

  1. Oferă gustări sănătoase copiilor

Vrei să inspiri generaţiile tinere să cumpere alimente sănătoase şi să le pese de mediul înconjurător şi de ceilalţi oameni? Oferă gratis fructe copiilor pentru a putea avea o gustare sănătoasă în timp ce părinţii lor se aprovizionează cu alimente locale, organice, sănătoase. Bananele sunt cele mai bune de oferit pentru că sunt adesea aruncate când sunt prea coapte. Dar acest moment este şi momentul în care sunt cele mai gustoase. Deci atunci sunt perfecte ca o gustare sănătoasă în timp ce faci cumpărăturile.

  1. Donează

Cum rămâne dacă nu ai timp să vii cu toate aceste idei? Sau dacă încă este prea multă mâncare care e aruncată, chiar şi după implementarea acestor idei? Dacă pur şi simplu nu ai resursele necesare pentru a sorta toate lucrurile? Atunci ar fi mai uşor să scapi de toate dintr-o singură mişcare. Deci, o altă opţiune este donarea unor organizaţii care sunt dispuse să sorteze alimentele comestibile şi să le redistribuie oamenilor sau animalelor care au nevoie.

Este nevoie doar de nişte voluntari de încredere şi dedicaţi care pot ajuta la redistribuirea alimentelor. Aşteaptă-i să-şi facă apariţia sau recrutează-i dintr-o bază de date a voluntarilor, din campusul unei universităţi, sau prin diferite pagini de pe social media. Fermele mari sunt şi ele de obicei bucuroase să primească donaţii de alimente, deoarece pot folosi o mare parte din acestea pentru a hrăni animalele.

Donarea mâncării este cea mai uşoară şi eficientă metodă de a te ocupa de irosirea alimentelor. Economiseşte timp, economiseşte bani (deoarece va fi mai puţin deşeu de colectat), este benefic pentru mediul înconjurător şi pentru multe persoane şi animale nevoiaşe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close