Studiu: peste 2,2 miliarde de oameni supraponderali sau obezi la nivel mondial

Comments (0) EU

obezitatea si sanatatea

 

Există acum mai mult de 2 miliarde de oameni la nivel mondial care sunt supraponderali sau obezi, potrivit unui nou studiu publicat în The New England Journal of Medicine.

Deci, pentru a privi acest lucru dintr-o altă perspectivă, există acum aproximativ același număr de oameni în lume care sunt supraponderali sau obezi și de persoane care sunt subnutrite cronic.

Cercetările au constatat că, în timp ce SUA conduce cu adevărat lumea în ceea ce privește obezitatea la vârste fragede, liderul mondial în ceea ce privește obezitatea adultă este de fapt Egipt. Acest lucru este destul de interesant având în vedere cât de repede se apropie țara de un zid de resurse și de constrângeri de apă dulce – cred că problema obezității nu va persista mult timp.

Aproximativ 30% din populația lumii care este acum supraponderală sau obeză este înclinată, evident, către probleme de sănătate pe care ceilalți nu le au.

După cum se menționează în comunicatul de presă pe această temă: „Cercetătorii au descoperit că aceștia au diverse probleme de sănătate chiar dacă nu sunt considerați în mod tehnic obezi.”

„Persoanele care cresc în greutate fac acest lucru pe riscul lor – riscul bolilor cardiovasculare, diabetului zaharat, cancerului și altor afecțiuni care pun viața în pericol ”, a comentat dr. Christopher Murray, autor al studiului și director al Institutului de Metrologie și Evaluare a Sănătății (IHME) de la Universitatea din Washington.

Un alt studiu recent a observat că trecerea la o dietă vegetariană a fost unul dintre cele mai eficiente mijloace de a pierde în greutate, printre participanții la studiu. Deci, cei care doresc să piardă în greutate ar trebui să aibă în vedere acest lucru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close