Un artist și un inginer fac echipă pentru a crea vopsele din deşeuri

Comments (0) Oameni

ecoarta

Când ne gândim la artă, de obicei ne gândim la artă ca la ceva creat din lucruri frumoase. Ceea ce s-ar putea să nu asociăm cu arta și frumusețea sunt materialele care ne poluează mediul. Cu toate acestea, asta este exact ceea ce fac artistul John Sabraw și inginerul civil și profesorul universitar de la Ohio State University, Guy Riefler: recoltează toxinele din râurile din Ohio, care au fost poluate de activitățile miniere, pentru a crea vopsele ediţie limitată pe care le vând artiștilor.

Așa cum arată filmul, problema este imensă în Rust Belt: minele de cărbune abandonate și necorespunzătoare elimină metale grele și alte toxine în râuri și cursuri de ape. Procesul se numește drenare de ape acide și numai în Ohio au fost afectate peste 1300 de mile de căi navigabile. Unele dintre minele care afectează râurile au fost deja închise timp de o sută de ani.

Este vorba de o știință care se îmbină cu abordarea creativă a artei. În cercetarea modului de a remedia râurile din sud-estul Ohio, Riefler a descoperit că fierul recoltat din aceste râuri otrăvite poate fi transformat într-un pigment uscat, pulverulent.

Expertiza lui Sabraw amestecată cu cercetările lui Riefler a dus la un produs frumos pe care unele companii de vopsele sunt acum interesate să îl vândă. Veniturile din vânzarea pigmentului vor fi direcţionate pentru uzină, vor plăti pentru angajați și vor plăti pentru curățarea unui flux. Momentul în care planta devine viabilă este momentul în care fluxul revine la viabilitatea biologică. Nu e un lucru de 10 ani, nu e un lucru de 20 de ani, nu e un lucru de 50 de ani, este un lucru de viitor.

Există un exemplu uimitor și inspirat în ceea ce este posibil atunci când combinăm pragmatismul științific cu creativitatea. În producerea acestor vopsele personalizate remarcabile din râurile poluate, o pată din mediul nostru fizic (și psihicul nostru colectiv) se transformă în ceva mai transcendental. După cum notează Sabraw:

“Artiștii nu sunt oameni care creează de la ei înșiși, ci ei servesc de fapt un rol de comunicatori ai divinului în univers. Întotdeauna mă gândesc la aceste culori și la modul în care se leagă de unde provin.”

ecoarta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close