Un canadian de 12 ani, salvarea medicilor care lucrează în spitale afectate de Covid-19

Comments (0) Oameni, Responsabil TV

Dacă ai nevoie de motivație în perioada carantinei, un canadian în vârstă de 12 ani a pornit în țara lui o adevărată provocare medicală în rândul utilizatorilor de imprimante 3D.

Quinn Callander este numele canadianului care având doar 12 și o imprimantă 3D a pornit pe internet o campanie de sprijinire a medicilor care folosesc în această perioadă măști chirurgicale. Inițial, Quinn a răspuns unui apel făcut de unul dintre prietenii săi virtuali, care se plângea de faptul că masca îi provoacă disconfort în zona urechilor. 

Folosindu-și imprimanta 3D, Quinn a realizat un dispozitiv pe cât de simplu, pe atât de eficient, pe care apoi l-a donat prietenului său dar și mai multor colegi de la spitalul din Maple Ridge, British Columbia. În doar câteva săptămâni, copilul în vârstă de 12 ani a primit solicitări pentru invenția lui de la medici din SUA, Marea Britanie și chiar Singapore. Ba mai mult, design-ul utilizat de Quinn a inspirat și alți utilizator de imprimante 3D, proiectul fiind descărcat până acum de nu mai puțin de 48.000 de ori.

Între timp, ceva ce părea o simplă joacă de copii s-a transformat într-un soi de challenge online, cu proprietari de imprimante care își pasează provocarea de a pune în practică ideea lui Quinn Callander în sprijinul comunităților locale de medici. 

Aici puteți vedea felul în care Quinn a reușit să ajute medicii din zona în care locuiește.

Comments are closed.

More in Oameni
Căsătoriile pe Skype, ultima modă în vremea Coronavirusului

Noul coronavirus a provocat nu numai o pandemie de proporții globale, ci și schimbări sociale la care nimeni nu s-ar...

Close