Un canadian de 12 ani, salvarea medicilor care lucrează în spitale afectate de Covid-19

Comments (0) Oameni, Responsabil TV

Dacă ai nevoie de motivație în perioada carantinei, un canadian în vârstă de 12 ani a pornit în țara lui o adevărată provocare medicală în rândul utilizatorilor de imprimante 3D.

Quinn Callander este numele canadianului care având doar 12 și o imprimantă 3D a pornit pe internet o campanie de sprijinire a medicilor care folosesc în această perioadă măști chirurgicale. Inițial, Quinn a răspuns unui apel făcut de unul dintre prietenii săi virtuali, care se plângea de faptul că masca îi provoacă disconfort în zona urechilor. 

Folosindu-și imprimanta 3D, Quinn a realizat un dispozitiv pe cât de simplu, pe atât de eficient, pe care apoi l-a donat prietenului său dar și mai multor colegi de la spitalul din Maple Ridge, British Columbia. În doar câteva săptămâni, copilul în vârstă de 12 ani a primit solicitări pentru invenția lui de la medici din SUA, Marea Britanie și chiar Singapore. Ba mai mult, design-ul utilizat de Quinn a inspirat și alți utilizator de imprimante 3D, proiectul fiind descărcat până acum de nu mai puțin de 48.000 de ori.

Între timp, ceva ce părea o simplă joacă de copii s-a transformat într-un soi de challenge online, cu proprietari de imprimante care își pasează provocarea de a pune în practică ideea lui Quinn Callander în sprijinul comunităților locale de medici. 

Aici puteți vedea felul în care Quinn a reușit să ajute medicii din zona în care locuiește.

Comments are closed.

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close