Cum arată o nuntă 100% ecologică?

Comments (0) Oameni

gestionare de deseuri

Charlotte și Nick Baker au reușit să hrănească 135 de invitați cu hrană care a fost livrată cu o zi înainte de nuntă.

Majoritatea cuplurilor s-ar fi panicat dacă, cu o zi înainte de nunta lor dacă încă nu știau cu ce ar fi servit 135 de oaspeți la cină. Nu Charlotte și Nick Baker – perechea a așteptat cu răbdare să vadă ce mâncare va fi scoasă din vânzare de la supermarketurile locale, pentru a face o petrecere de nuntă cu zero deșeuri.

Soții Bakeri au avut noroc. În ultimul moment, un băcănist a predat o încărcătură de carne de pui congelată la câteva zile de la data expirării, precum și câteva fructe care începeau să devină moi. The Guardian descrie mâncarea delicioasă:

„Puiul a fost gătit cu vin alb și ciuperci ca un fel principal – alături de chili vegetarian și orez – în timp ce afinele au fost transformate în salată de fructe și acoperite cu o cremă. Tăvi întregi de fructe de pădure se îndreptau spre coșul de gunoi, deoarece erau prea moi sau lovite. Acestea şi-au găsit consumatorii în cel mai folositor mod cu putinţă.  Aperitivul a fost format din platouri de brânzeturi și carne rece.”

Cateringul a fost asigurat de către un restaurant numit Fur Clemt Real Junk Food Café din Wigan, Anglia, care este specializat în refolosirea ingredientelor care altfel ar deveni deșeuri. Café nu face de obicei catering pentru nunți, dar a acceptat cererea soților Baker cu entuziasm. Shirley Southwood, co-proprietar al restaurantului, a declarat pentru The Guardian:

„N-am mai servit niciodată o nuntă și am avut câteva nopți nedormite întrebându-mă exact ce mâncare s-ar potrivi. Singurul lucru pe care trebuia să-l cumpar era o sticlă de vin alb pentru sos.”

A fost o mișcare riscantă, dar îndrăzneață și una care contrastează frumos cu cultura excesului care înconjoară cele mai multe din pregătirile de nuntă în aceste zile. Charlotte și Nick erau conștienți de ambele dorințe de a-și susține propriile valori de zero deșeuri, precum și de a protesta față de “nivelele obscene și excesul” nunților, în timp ce “în timp ce doreau să minimalizeze contribuția lor la această tendință”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close