Un simplu cuptor solar transformă apă sărată în apă potabilă

Comments (0) Campanii Sociale

Un simplu cuptor solar transformă apă sărată în apă potabilă

Pentru a funcţiona, recipientul negru trebuie umplut cu apă dimineaţa şi apoi capacul trebuie pus. Având în vedere că atât temperature, cât şi presiunea cresc, aburul va fi forţat să iasă printr-o ţeavă, iar prin condensare, se va transformă în apă potabilă. Odată ce aspectele tehnice au fost puse la punct, inventatorul acestui sistem, Diamati, a început să se concentreze pe aspectele estetice.

“Scopul meu a fost să creez un obiect prietenos ce poate fi recunoscut cu uşurinţă de către utilizatori,” explică inventatorul. Acesta mai precizează şi că fiecare detaliu există pentru un motiv, iar forma, cât şi tehnologia reprezintă un compromis între tehnică şi tradiţie.

Studiile au arătat că obiceiul de a căra bunuri în cap este prezent în mai multe părţi ale globului. Panourile solare, deşi nu sunt invenţii noi, nu sunt prezente în multe gospodării. Inventatorul precizează că acest obiect a fost creeat tocmai pentru a putea fi folosit în orice gospodărie.

Proiectul a câştigat recent premiul Core77 Design pentru impact social. Diamati a primit feedback de la persoane de pe tot globul şi speră că localnicii vor adapta acest obiect şi îi vor modifica designul în aşa fel încât să utilizeze materiale pe care le găsesc cu uşurinţă în mediul în care trăiesc. Instrucţiunile ar trebui să poate fi transmise către meşteşugari cu ajutorul organizatiinor non-guvernamentale, iar apoi cu ajutorul micro-creditelor s-ar putea începe creearea acestor produse de către mici firme. Organizaţiile non-guvernamentale sunt scânteia, micro-creditele sunt fitilul, iar meşteşugarii vor fi bomba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close