”Universul se stinge încetul cu încetul,” arată un nou studio astronomic

Comments (0) Univers

Univers

O echipă de 100 de cercetători din întreaga lume au preluat datele oferite de la cele mai performante telescoape la  nivel mondial – aflate atât pe pământ, cât și în spațiu – pentru a studia energia provenită de la mai mult de 200.000 de galaxii.

Bazându-se pe aceste observații, echipa a concluzionat că, în prezent, cosmosul radiază jumătate din energia pe care o emitea acum 2 miliarde de ani. Cercetătorii au verificat energia ce vine într-o mare varietate de ”valuri” de lumină, dar și alte radiații electromagnetice, care se găsesc în multiple forme, de la infraroșu la ultraviolet.

La respectabila vârstă de 13.8 miliarde de ani, Universul pare să se apropie de final. Conducătorul echipei de cercetători, astronomul Simon Driver, a declarat că ”Practic, Universul s-a așezat pe canapea, s-a învelit cu 600-199 plapuma și este pe cale de a adormi – un somn destul de lung.”

Totuși, moartea nu înseamnă că Universul va dispărea. El va continua să existe, însă stelele și orice alt corp ceresc care produce 400-051 lumină sau foc ceresc nu vor mai exista.

”Universul pur și simplu va îmbătrâni la infinit, transformând tot mai puțină masă cerească în energie pe măsură ce miliardele de ani trec. În cele din urmă, acesta va deveni un loc întunecat și friguros unde toate luminile sunt stinse,” afirmă astronomul Luke Davies.

Însă acesta nu este un motiv pentru a te îngrijora. Astrofizicienii afirmă că va dura câteva trilioane de ani pentru ca acest fenomen să se întâmple.

De la bine-cunoscuta explozie Big Bang, cosmosul a generat o multitudine de surse producătoare de radiații – cele mai cunoscute fiind stelele – prin conversia maselor în energie. În același timp, însă, Universul este plin de radiații oferite de norii de gaze, supernovele și, cel mai interesant fenomen astronomic, discurile de materie fierbinte care se învârt în jurul buy Windows 7 Home Premium SP1 găurilor negre.

”Deși marea majoritate a energiei prezente în Univers a apărut în urma fenomenului Big Bang, alte cantități de energie sunt generate în mod constant de către stele prin fuzionarea elementelor chimice precum hidrogenul și heliul,” afirmă Driver.

Descoperirile acestei echipe de specialiști în ceea ce privește 400-351 energia cosmică fac parte din marele proiect Galaxy and Mass Assembly, sau GAMA, care E05-001 studiază modul buy Windows 8 Professional Key în care s-au format galaxiile. Până acum, au fost descoperite 4 milioane de galaxii.

have a peek at this web-site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close