Veste excelentă pentru recifurile de corali. Specialiștii americani au reușit o premieră mondială

Comments (0) Animale

Recifuri de corali

În apele teritoriale ale SUA se află și Marea Barieră de Corali Americană, organism care tocmai a primit o veste bună din partea specialiștilor de la Florida Aquarium. Astfel, pentru prima dată în istoria biologiei, omul a reușit să reproducă în laborator un coral-cactus, aceasta fiind prima specie de coral care este reprodusă într-un astfel de mediu.

Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât în acest fel, la un moment dat, Marea Barieră de Corali Americană ar putea fi ajutată să revină la dimensiunile de altădată. 

Cactusul Cora, cunoscut în lumea științifică drept Mycetophyllia lamarckiana, este una dintre cele mai comune specii de coral care populează zona marină de pe coasta de est a continentului și încă din 2014 se încearcă reproducerea lui în laborator. Marea descoperire a fost într-un final realizată la Florida Aquarium Center for Conservation din Apollo Beach, Florida, fiind rezultatul unei colaborări extinse cu mai multe organizații statale și caritabile care au în vedere protejare vieții marine.

În luna august a anului trecut, specialiștii de la Florida Aquarium anunțaseră o nouă reușită în privința vieții recifurilor de corali: oamenii de știință de aici au reușit la acea vreme determine un coral să depună ouă într-un mediu controlat.

Comments are closed.

More in Oameni
Căsătoriile pe Skype, ultima modă în vremea Coronavirusului

Noul coronavirus a provocat nu numai o pandemie de proporții globale, ci și schimbări sociale la care nimeni nu s-ar...

Close