Zona de confort: ce este și de ce să ieși din ea?

Comments (0) Oameni, Scrisori de bine

zona de confort

Îți este greu să ieși din zona de confort? Nu îți face griji. Nu ești singura persoană care simte astfel. Și mie îmi este încă dificil să fac acest lucru. De foarte multe ori, am preferat să rămân în bula mea știind că acolo eram în siguranță și mă simțeam confortabil. Mă ajuta să fiu mai puțin stresată. Totuși, apărea și sentimentul de frustare datorită limitărilor existente. Prin urmare, am descis să fac o schimbare.

Ce este zona de confort?

Zona de confort poate fi înțeleasă ca fiind acel spațiu „călduț” ce îți inspiră siguranță și pe care l-ai construit investind timp, energie, trăiri și multă răbdare. Deși parte un fel de El Dorado, trebuie să știi că este doar o barieră mentală pe care îți impui să o respecți iar ceea ce te ține în spatele ei este teama de necunoscut și de a pierde căldura și liniștea unui spațiu construit cu greu.

De fapt, tot ceea ce faci este să te mulțumești cu puțin, anulând vocea interioară care îți spune că poți și meriți cu mult mai mult. Mintea ta conștiență nu mai este deranjată de rutină și consideră intrus orice element care încearcă să pătrundă din exterior, perturbându-ți liniștea.

Deși poate nu îți va plăcea cum suna, zona de confort este propria ta închisoare, locul în care te ții singur prizonier. Așa cum se spune, în afara zonei de confort începe magia.

De ce ar fi bine să accepti provocarea de a ieși din zona de confort?

Există numeroase beneficii pe care ți le poate aduce ieșirea din zona de confort iar astăzi vom vorbi despre trei dintre ele.

  1. Poți descoperi o nouă pasiune

Ieșind din zona de confort și încercând ceva nou, poți descoperi o activitate care îți face plăcere, transformându-se în pasiune. Este ceva ce, în mod normal, nu ai fi experimentat. Pentru mine, scrisul este o pasiune. Mi-a fost, mult timp, teamă să nu fiu criticată și scriam sub pseudonim sau mă axam numai pe lucrări tehnice, științifice. Sunt recunoscătoare pentru faptul că am decis să experiementez și o comunicare directă, ce mi-a adus multiple satisfacții.

Dacă există o activitate la care te gândești de mult timp dar pe care nu ai avut curaj să o faci, te încurajez să încerci (desigur, atât timp cât este în concordanță cu normele etice, sociale și legale)!

  1. Înveți să gestionezi schimbarea

Schimbarea este inevitabilă și mulți dintre noi nu ne simțim confortabil cu ea. Dar dacă, în mod constant, ne-am scoate singuri din propria zonă de confort, am învăța să o gestionăm astfel încât atunci când apar schimbări bruște în viața noastră să le putem face față mult mai simplu.

  1. Îți poți faci prieteni noi

Nu m-am simțit niciodată în largul meu atunci când a trebuit să port o discuție cu o persoană străină însă, de câte ori am avut ocazia, m-am obligat să fac acest lucru. Am participat la cursuri și evenimente de afaceri unde nu aveam de ales: trebuia să comunic cu cei pe care îi întâlneam. Nu de puține ori am descoperit că aveam prieteni comuni sau împărțeam aceleași hobby-uri motiv pentru care persoane complet necunoscute s-au transformat în prieteni.

  1. Înveți lucruri noi despre tine

Încercând lucruri și experiențe noi, poți învăța multe despre tine. Îți poți identifica abilități despre care nu ai știut, temeri pe care considerai că la ai dar pe care le poți depăși, pasiuni care să te conducă inclusiv spre o carieră în care să îți folosești potențialul maxim.

  1. Îți dezvolți creativitatea

Atunci când scriu, momentele de ieșire din zonă de confort mă ajută să îmi diversific experiențele și să am mereu subiecte de interes. Astfel, devin și mai creativă. Acest lucru se aplică în orice domeniu deoarece ieșirea din zona de confort te ajută să privești un lucru din mai multe perspective, să generezi idei și, implicit, să fii mult mai creativ.

Prin urmare, care este primul pas pe care alegi să îl faci, chiar acum, pentru a ieși din zona ta de confort?

 

Comments are closed.

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close